Rólunk

Preventíven – Tudatosan – Fitten!

A Hibrid Training jelentése, és egyben célja, hogy keveri a prevenciós, illetve rehabilitációs technikákat a teljesítményfokozással, edzésmódszerekkel, gyakorlatokkal. Így a mai világ populációjához maximálisan alkalmazkodva segít eligazodni, és tudatosítani az emberekben, hogy mi az, amire a leginkább szükségünk van ahhoz, hogy sérülésmentesen hosszú távon fittek, egészségesek maradjunk.

Fontos megértenünk, hogy sportolni csak tudatosan lehet, hiszen nem mindenkinek jó ugyan az a gyakorlat, edzésmódszer, mindenkinek más a célja, a testfelépítése, igényei, és teherbíró képessége. Ahhoz, hogy preventíven, biztonságosan haladhassunk a kitűzött célunk felé, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit miért csinálunk, és az milyen hatással lesz a szervezetünkre, jelenlegi állapotunkra.  Ez a módszer fogja Neked garantálni azt, hogy hosszú távon, sérülés mentesen fitt maradj, és a tested kínálta képességeidet a lehető legoptimálisabban kihasználd!

Korunkban járványszerűen terjednek a mozgásszervi panaszok, legyen az derékfájás, térd illetve váll problémák, rossz testtartás, és a mozgásszegény életmódból fakadó több tucat probléma, amire az orvos tudomány a jelenlegi állapotban nincs felkészülve. Gyógyszeres kezeléssel elnyomják, enyhítik a tünetet, de a kiváltó ok nem szűnik meg. Az esetek 99 százalékában a mozgásszervi panaszokra a megoldás maga a mozgás!

A tudatosan felépített edzések, és a preventív gyakorlatok fantasztikus emberi találmányok arra, hogy hogyan kompenzáljuk azt, hogy nem arra használjuk a mai világban testünket, amire az eredetileg ki lett találva.

Edzőként a fentebbieket fontos megértenünk, és a vendég körünkben tudatosítanunk. Ha pedig azok közé tartozol, akik sportolnak, vagy most vágnak bele a mozgás adta örömöket felfedezni, akkor figyelj, hogy a számodra megfelelő edzésmódszerek, és gyakorlatok közül válassz, amire a szervezeted fel van készülve, így biztosíthatod, hogy hosszú távon is élményekben, örömökben gazdag perceket szerezhetsz magadnak a sport által.

Hogyan segít Neked ebben a HibridTraining?

Honlapunkon a fentebbi gondolatokat, leírtakat figyelembe véve hétről hétre frissülő blog bejegyzésekben olvashatsz korrekciós, mobilizációs technikákról, preventív edzésmódszerekről, és gyakorlatokról, a mai populációhoz maximálisan alkalmazkodva edzésterveket, mozdulatokat ültethetsz át saját edzéseidbe. Segítünk felismerni, hogy mi az, amire szükséged lehet, hogy hosszú távon is fitt, erős maradj, és kiaknázd a benned rejlő képességeket!

Amennyiben első kézből szeretnél értesülni a legfrissebb írásokról, cikkekről, videó anyagokról, Like-olj és kövess minket a Facebook oldalunkon is!

 

Horváth Szabolcs | Személyi edző – Korrektív Sportrehabilitációs Tréner – NMPT Instruktor